Bloggen

Min flash og jeg

Min flash og jeg

Min flash og jeg 1 1

Så fik vi taget hul på et af vinterens gennemgående temaer for vinteren, der blev lavet et oplæg omkring TTL versus manuelt brug af flash.

Min flash og jeg 5

Der blev talt om lyset forskellige egenskaber så som hårdt, blødt, skarpt kold varm og mange andre egenskaber lyset kan have.Der blev også talt om at lære at se lyset og hvorfra det skal komme såsom sidelys, mod eller medlys og mange andre typer af lys.

Min flash og jeg 7

Der blev en livlig og givtig diskussion da selve TTL funktionen blev gennemgået herunder forskellen alt efter om hvilket mærk det var af kamera og hvilken årgang kameraet var fra.

Inden vi gik over til de praktiske øvelser blev der vist en film fa nettet som forklarede hvordan lysets intensitet falder på kvadratet af afstanden.

Min flash og jeg 4

Alle havde fået til opgave at medbringe en god flaske vin og en hvid figur, der var så udleveret et par opgaver som skulle illustrere hvor forskelligt kameraer opfatter lyset i et motiv. Der blev arbejdet ivrigt med opgaverne og for de flestes vedkommende så nåede man ikke helt i mål.

Min flash og jeg 2

Til sidst var der smagsprøve på Sørens egenproducerede vin inden vi gik over til kaffen og den åbne diskussion. Alt i alt en rigtig givtig aften vor der blev rodet med teori og praksis

 

I værkstedet for at pille og lege med udstyret
Et tur på stranden