Bloggen

Denne gratis Photoshop -klon kan måske få dig til at opsige dit Adobe -abonnement

Et gratis stykke software, der ligner og kører som Photoshop, lyder for godt til at være sandt, ikke sandt?

Her er hvad du behøver at vide om denne potentielle "Photoshop -dræber".

For mange fotografer er Photoshop en afgørende komponent i billedfremstillingsprocessen. Det kan også være en stor udgift for dem, der har et stramt budget. Men glidende fra venstre er Photopea , en helt gratis Photoshop -klon , der gør næsten alt, hvad den originale editor gør.

af Paul Parker 14. september 2021  

Et typisk layout af Photoshop 

Et typisk layout af Photopea 

Den første ting at bemærke vedrørende denne klon er, at Photopea er browserbaseret. Dette betyder, at du bliver nødt til at starte din valgfri webbrowser og navigere til deres websted for at bruge programmet. Ved første øjekast kan du let tage fejl af denne webbaserede editor til Photoshop. Dette gør en mulig overgang til Photopea for eksisterende Photoshop -brugere let, da de fleste tastaturgenveje og menuer er det samme sted. Jeg ved, da jeg første gang prøvede Photopea, at jeg hurtigt glemte, at jeg faktisk ikke var i Photoshop -redigering. Du vil også være glad for at vide, at programmet kan læse alle de store billedfiler, som fotografer bruger dagligt. Det kan endda åbne og gemme Photoshop -filer, som kommer til at være nyttige for dem, der måske ligger over begge programmer eller hvis du vil redigere gamle filer, du har lavet i Photoshop.

  Ligheder og forskelle i programmerne

Photopea har mange af de vigtigste værktøjer, som de fleste fotografer bruger på deres billeder. Spot heling, clone stamp, doge and burn og curve adjustment layers er blot nogle få af de velkendte værktøjer. Jeg ved, at hvis jeg skulle bruge dette program til at redigere mit arbejde, ville der ikke mangle noget i min sædvanlige arbejdsgang. Et træk ved programmet, som jeg lagde mærke til, der ikke var til stede, var at kunne batchbehandle billeder. Dette vil ikke være en deal-breaker for mange brugere, og for dem, det kan være, er der stadig mulighed for at optage og afspille handlinger i Photopea, hvilket betyder, at en vis grad af automatisering stadig er til din rådighed.

 

Billedet som bruges til at teste begge programmers content aware tool

Det kommer ikke som en overraskelse at opdage, at begge programmer ikke bruger de samme metoder, med patchtool og content aware. Den eneste skaber af Photopea, Ivan Kutskir , hævder at have brugt over 7.000 timer på at skabe og udvikle alt under dette program motorhjelm fra bunden. Når man sammenligner det med årtiers udvikling af de store teams hos Adobe, er det svært ikke at blive imponeret over, hvad Kutskir har skabt.

Hvis jeg skulle hænge min hat på hvem, som gjorde det bedre, måtte jeg sige, at Photoshop var overlegen. Photopea gjorde stadig et godt stykke arbejde med at fjerne genstande i de fleste tilfælde. 

Photopeas forsøg på at fjerne træet fra bakken 

Photoshop's forsøg på at fjerne træet fra bakken 

En ulempe ved at bruge en webbaseret editor er programmets hastighed og respons. Til tider bliver du nødt til at vente, mens Photopea "tænker". Dette er ikke verdens ende, men hvis du er vant til øjeblikkelige svar fra dine programmer , kan du opleve, at brøkdelen af ​​et sekund venter på, at ting som content-aware skal fungere, kan begynde at frustrere dig. Det er værd at bemærke, at programmet ser ud til at gøre et godt stykke arbejde med at håndtere store filer. Jeg blev glædeligt overrasket over at se, at programmet ikke havde problemer med at håndtere filer, der var et par gigabyte i størrelse. 

Afslutningsvis
 

 Alt i alt synes jeg, at Photopea er en god tilføjelse til mængden af programmer derude, som fotografer kan bruge. Det kommer selvfølgelig med nogle begrænsninger, men jeg tror, ​​at mange brugere vil opdage, at de kan gøre alle de sædvanlige ting, de gør ved deres billeder på dette gratis program. Hvis du er den type, der hovedsagelig foretager grundlæggende redigeringer af deres arbejde, kan du nemt gå over uden at bemærke meget ændring. Hvis din arbejdsgang er lidt tungere i volumen, eller du stoler på nogle af de mere specialiserede værktøjer, så vil du måske blive med Photoshop.

Det er også værd at nævne, at selvom Photopea er gratis, kommer det med et annonceringsbanner til højre for programskærmen. Hvis dette er noget, du helst ikke vil se, kan du betale for at gå reklamefri for $ 9 hver 30. dag eller $ 40 for hele året. For dem, der ikke har brugt enten redigeringsprogram før og har et stramt budget, så vil jeg anbefale Photopea at komme i gang med fotoredigering. Det gode ved de to programmer er så ens, at hvis du nogensinde beslutter dig for at "opgradere" til Photoshop, kan du let overgå. Det samme kan ikke siges om brugere af andre gratis billedredigeringsprogrammer som GIMP, der er drastisk forskellige med hensyn til layout og menuer. En anden god ting ved at bruge en Photoshop -klon er, at du kan bruge den allerede massive ressource af Photoshop -selvstudier, der allerede er derude. Dette er ikke noget, du kan sige om nogle af de andre gratis programmer, der har selvstudier om YouTube, men ikke nær i samme mængder eller kvalitet.

For dem, der er solidt forankret i Photoshop, synes jeg stadig, det er værd at vide, at Photopea findes, så du kan drage fordel af det fra tid til anden. Det vil fungere på enhver webbrowser er en game-changer og åbner en hel verden af ​​muligheder for at arbejde eksternt på enhver enhed med en internetforbindelse. Jeg kan også se potentialet i at aflevere Photoshop -filer til klienter eller kunder, så de kan redigere filer på deres egne maskiner uden Photoshop. Jeg foreslår ikke, at disse mennesker redigerer vores fotos for os, men der kan være tilfælde, hvor en fil med et par lag i kan redigeres af dem i stedet for den irriterende frem og tilbage, du nogle gange får med mennesker.

       Ting jeg kunne lide  

  • Det er et kraftfuldt stykke gratis software
  • Vil være kendt for dem, der bruger Photoshop
  • Browserbaseret, så den kan køres på enhver enhed
  • Programmet får regelmæssigt nye funktioner og forbedringer

       Ting jeg ikke kan lide  

  • Programmet kan til tider fryse
  • Batchbehandlingsfiler er ikke så let at gøre
  • Kloning af et andet virksomhedsprogram føles lidt uretfærdigt over for de originale skaberes hårde arbejde

Hvis du gerne vil prøve Photopea, kan du gå over til PhotoPea.com i din foretrukne webbrowser.

Originale artikkel kan læses på

Fstoppers.com

 

ND-filter effekt uden brug af ND-filter
How to Add Contact and Copyright Info to Images wi...

Related Posts